12/12/2015: Όλα τα θέματα από τη Γενική Συνέλευση

ΔΕΙΠΝΟ
711

Με την παρουσία 711 Μελών, από όλη τη χώρα και μέσα σε κλίμα κατάνυξης, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 12/12 η 4η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.

Η αθρόα προσέλευση -η οποία εξελισσόταν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης- η προσήλωση των παρευρισκομένων και το εν γένει κλίμα που επικράτησε ένθεν και εκείθεν της ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κιλελέρ είναι η εφαλτήριος δύναμη για τα επόμενα βήματα του Συνδέσμου.

ΔΕΣ ΑΠΛΑ ΤΟ ΧΑΡΤΗ

Είναι περιττό πλέον να αναφέρουμε τις περιοχές της χώρας από τις προσήλθαν τα Μέλη στη Λάρισα διανύοντας εώς και 700 χιλιόμετρα (1.400 με την επιστροφή!)
Αρκεί κανείς να βάλει μπροστά του ένα χάρτη της Ελλάδας, να αφαιρέσει τις νησιωτικές περιοχές και έχει ανάγλυφα, αβίαστα και αβάδιστα το γεωγραφικό βεληνεκές των παρευρισκομένων.  
Π.Σ.Α.Φ.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ VIDEO
Στο 2o video από τη Γενική Συνέλευση:
Η τοποθέτηση του Γραμματέα του Π.Σ.Α.Φ. Κώστα Γιωτάκου:

Στο 3o video από τη Γενική Συνέλευση:
Η εκλογή Πρόεδρου Γ.Σ. , η τοποθέτηση του Θεόφιλου Κοτανίδη και η απονομή τιμητικής πλακέτας στον Νίκο Βουνάση, από τον Παναγιώτη Δαϊκούδη:ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
4o video: Η τοποθέτηση του Κώστα Σπανούλη
στη Γενική Συνέλευση της 12/12/2015

5o video: Η τοποθέτηση, του Δημήτρη Δημογιάννη
6o video: Τοποθετήσεις και ερωτήσεις Μελών, στη Γ.Σ. της 12/12/2015
Η τοποθέτηση του Αργύρη Μποτού για τις ενιαίες ενισχύσεις

ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ

Αυτό που -με την πρώτη ματιά- μπορεί να δημιούργησε εντύπωση στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, το Σάββατο 12/12 ήταν η αθρόα προσέλευση του κόσμου. Ένθεν και εκείθεν της αιθούσης, αλλά και εκτός αιθούσης.
Και πράγματι, εάν σκεφτεί κανείς ότι η στελέχωση του Συνδέσμου σε κάθε περιοχή ή Νομό,  είναι μόλις 50 ως 100 άτομα περίπου, η παρουσία 711 ανθρώπων που διένυσαν (οι περισσότεροι) εκατοντάδες χιλιόμετρα, δείχνει για μια ακόμα φορά το στίγμα ενός φορέα που έχει εισχωρήσει βαθιά, ένθεν και εκείθεν της κοινωνίας!
Αυτό, με την πρώτη ματιά. Ας δούμε και τι είδε η ...δεύτερη ματιά...

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ

Σε τέτοιες μαζικές αλλά ανοιχτές συγκεντρώσεις, ελλοχεύει ένας "γνωστός" κίνδυνος. Ο κίνδυνος "της κοιλιάς". Καμία σχέση με τον ...χορό της κοιλιάς...! 
Είναι η στιγμή που όλοι διεκδικούμε ένα μικρόφωνο, για κάποια τοποθέτηση, με περιεχόμενο που αφήνει αδιάφορο το 99% των παρευρισκομένων.
Ε!, αυτό δεν έγινε το Σάββατο. Οι 8-10 τοποθετήσεις των Μελών (οι περισσότερες καταγεγραμμένες σε video εδώ) ήταν εύστοχες και ουσιαστικές.

ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ

Η εκμηδένιση (λοιπόν) της σαχλαμάρας, σε μια συγκέντρωση τέτοιας μαζικότητας, με ανθρώπους που κατέκλυσαν την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νίκαιας ...ένθεν και εκείθεν, είναι ένα γεγονός που συναντάται σπάνια, σε αντίστοιχες εκδηλώσεις (εάν υπάρχουν!)

ΜΕ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΣΒΕΛΤΑ

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της Συνέλευσης, ήταν ότι ολοκληρώθηκε νωρίτερα του αναμενομένου.
Γεγονός που είμαι άμεσα συναρτόμενο, με την παντελή απουσία της σαχλαμάρας, για την οποία είπαμε παραπάνω.
Άλλωστε, η ουσία δεν χρειάζεται χρόνο. Τις περισσότερες φορές, αναλύεται ...μπαμ και κάτω! Ένθεν και εκείθεν της νοημοσύνης.

ΔΙΑΧΥΘΗΚΕ ΑΠΛΕΤΑ

Εάν έχουν κάποιο λόγο να αισθάνονται ευαρέσκεια, τα 711 Μέλη, που συμμετείχαν στη μυσταγωγία του Σαββάτου, αυτή δεν πρέπει να προέρχεται -κατά βάση- από το γεγονός της μαζικής προσέλευσης, αλλά της ποιότητας που διαχύθηκε άπλετα στην αίθουσα, από τον καθένα ξεχωριστά.

ΤΟ ΓΕΥΜΑ

Στο video, εικόνες από το γεύμα που δόθηκε στο κέντρο "Πισίνα" μετά τη Γ.Σ., όπου -κυριολεκτικά- αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής ήταν η μοσχαρίσια μπριζόλα!